De Jonge Akademie on Wheels

Een bus vol bevlogen wetenschappers bezocht tussen 2007 en 2012 enkele tientallen scholen voor voortgezet onderwijs. Rondom het thema eten daagden zij leerlingen uit om na te denken, vragen te stellen, te twijfelen, te onderzoeken, samen te werken, te experimenteren en uit te leggen: een soort sportdag, maar dan voor je hersenen, volgens dagpresentator Victoria Koblenko.

De Praktijk ontwikkelde in opdracht van De Jonge Akademie (KNAW) concept en inhoud van de busritten en andere onderdelen van het project. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de volledige coördinatie en uitvoering van het project.

“Het was een groot plezier om met De Praktijk te werken. Met veel kennis van zaken, goede voorbereiding, en een overweldigend enthousiasme hebben zij voor de Jonge Akademie het project ‘De Jonge Akademie on Wheels’ vormgegeven. Rond het thema ‘eten’ beleefden scholieren een geweldige dag waarbij wetenschap toegankelijk werd gemaakt door middel van proefjes en spel. Zowel qua inhoud als qua organisatie en vorm overtrof De Praktijk onze verwachtingen. Ze zijn scherp, vernieuwend, origineel en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik kan iedereen aanraden om met De Praktijk in zee te gaan.” (Prof. Dr. Eveline Crone – Universiteit Leiden / voormalig voorzitter De Jonge Akademie)