Discovery Festival

Discovery Festival was een jaarlijkse nacht met live muziek, live wetenschappelijk onderzoek, DJ’s, VJ’s, cocktails, film, installaties, performances, experimenten, visuals, games, presentaties en meer.

In 2006 vond de eerste Discovery-nacht plaats in Amsterdam, een initiatief van Praktijk-directeur Alex Verkade, ex-directeur Yuri Matteman en vier bevriende wetenschappers. Sindsdien trekt het evenement jaarlijks 1000-2000 bezoekers en veel pers. Alex is voorzitter van de organiserende stichting Very Disco; De Praktijk was vanaf de eerste editie verantwoordelijk voor het wetenschapsprogramma.

Naast de eigen nacht verzorgde De Praktijk ook wetenschapsprogrammering op diverse andere evenementen, zoals het afscheid van Robbert Dijkgraaf, de Nacht van het Spannende Boek, de Museumnacht en locatie-openingen van UvA, FOM en AMOLF.

“De beste wetenschappelijke ideeën en samenwerkingen ontstaan tijdens de borrels na afloop van praatjes en presentaties. Op Discovery heerst constant die borrelsfeer waarbij iedereen met iedereen praat: publiek, wetenschappers, artiesten, alles.” (Rolf Hut – TU Delft)

Partners & sponsors

O.a. Europese Unie, Platform Beta Techniek, Rathenau Instituut, KNAW, NWO, NEMO/NCWT, UvA, TU Delft, Shell, IBM, Dell, VSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds.