MOOC – Op naar een biobased samenleving

In deze zesdelige online lessenserie maken leerlingen 5/6 vwo door middel van filmpjes kennis met de biobased economy. In filmpjes vertellen verschillende hoogleraren en onderzoekers van Wageningen University over de biobased economy, waarin hernieuwbare, duurzame grondstoffen op basis van biomassa de dienst uitmaken. Vragen als “Wat zijn potentiële bronnen van biobrandstof?”, “Hoe kunnen bacteriën ingezet worden om brandstoffen te maken?” en “Waarom is het ook belangrijk om een goede logistieke keten op te zetten?” komen aan bod. De uitleg wordt ondersteund door beeldmateriaal en animaties.

Bij de filmpjes horen opdrachten en quizzen ontwikkeld. Ook konden leerlingen meedoen aan discussies op het forum over prikkelende stellingen. De online cursus was gericht op geïnteresseerde leerlingen om zich te oriënteren op studiekeuze, maar kon (gedeeltelijk) door docenten in de klas worden ingezet.

De Praktijk ontwikkelde in samenwerking met de WUR en de betrokken sprekers de inhoud, coördineerde de productie van de filmpjes en animaties, en ontwikkelde de bijbehorende opdrachten en quizvragen. Koekepeer maakte de filmpjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s