Anderen over ons

Het was een groot plezier om met De Praktijk te werken. Met veel kennis van zaken, goede voorbereiding, en een overweldigend enthousiasme hebben zij voor de Jonge Akademie het project ‘De Jonge Akademie on Wheels’ vormgegeven. Rond het thema ‘eten’ beleefden scholieren een geweldige dag waarbij wetenschap toegankelijk werd gemaakt door middel van proefjes en … More Prof. dr. Eveline Crone – Universiteit Leiden / voormalig voorzitter De Jonge Akademie

Prof. dr. Eveline Crone – Universiteit Leiden / voormalig voorzitter De Jonge Akademie

Ik hoop dat we blijven samenwerken op gezette momenten. De durf en de visie om met De Praktijk destijds te beginnen en de fantastische projecten die jullie hebben gedraaid blijven mij tot voorbeeld.

Prof. dr. Jeroen Geurts – VUMC

Hoe krijg je leerlingen en andere mensen enthousiast voor wetenschap? De Praktijk heeft een spel ontwikkeld, Expeditie Moendoes, dat je meesleurt en waar je niet meer mee op wilt houden. Kinderen van basisschool tot middelbare school doen fanatiek mee, maar ook alle volwassenen van PABO-studenten tot hoogleraren en hoge ambtenaren willen niet meer stoppen. De … More Prof. dr. Maarten Kleinhans – Universiteit Utrecht / De Jonge Akademie

Prof. dr. Maarten Kleinhans – Universiteit Utrecht / De Jonge Akademie

Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig jubileum van de KNAW stelde toenmalig KNAW-president Frits van Oostrom deze prijs in. Het was indertijd niet de eerste prijs voor profielwerkstukken, maar in het eerste jaar wel in een klap de meest succesvolle, met ruim 450 inzendingen van ruim 180 scholen. Deze toestroom van werkstukken is in de afgelopen … More Marja van der Putten – plv hoofd Communicatie KNAW

Marja van der Putten – plv hoofd Communicatie KNAW

“Het mag wel leuk zijn, maar het moet wel leren blijven.” Woorden van dergelijke strekking gingen tijdens het eerste gesprek dat wij met De Praktijk hadden over tafel. Het tekent het team van De Praktijk. Enthousiast, creatief, met kennis van zaken en hart voor het onderwijs. De stimulerende samenwerking tussen mensen van De Praktijk en … More Jan Willem Smeenk – Stichting Sanquin Bloedvoorziening

Jan Willem Smeenk – Stichting Sanquin Bloedvoorziening

Diepe buiging voor alles!

Prof. dr. Ionica Smeets – Universiteit Leiden via Twitter

De beste wetenschappelijke ideeën en samenwerkingen ontstaan tijdens de borrels na afloop van praatjes en presentaties. Op Discovery heerst constant die borrelsfeer waarbij iedereen met iedereen praat: publiek, wetenschappers, artiesten, alles.

Rolf Hut – TU Delft

Toen er lesmateriaal moest worden ontwikkeld voor onze Nationale Lichtmeting, kwamen we snel bij de Praktijk uit. Die pakten het project voortvarend aan en hebben in zeer korte tijd mooie ondersteunende lessen bedacht en getest in de klas. De opmaak van het materiaal konden ze ook op zeer korte termijn voor ons regelen. Het is … More Dr. Dries van Oosten – Universiteit Utrecht / bestuur Stichting International Year of Light 2015 NL

Dr. Dries van Oosten – Universiteit Utrecht / bestuur Stichting International Year of Light 2015 NL

Het was een groot plezier om samen met De Praktijk het lesmateriaal ‘De Gemene Deler’ te maken. Het enthousiasme, de ambitie en de professionaliteit die De Praktijk uitstraalt is zeer aanstekelijk en is onontbeerlijk geweest voor de kwaliteit van het lesmateriaal dat er nu ligt. Ik hoop dan ook van harte dat zelfs maar een … More Prof. dr. Geert Kops – UMC Utrecht

Prof. dr. Geert Kops – UMC Utrecht

Statement van De Praktijk is gelijk ook een geschiedenis van de wetenschapseducatie in Nederland.

Eva Teuling via Twitter

Heb onlangs Moendoes gespeeld. Wat een leuk spel is dat zeg! Echt eentje die er in blijft.

Esmeralda van der Pluijm – Charles de Foucauld MAVO, Spijkenisse

Jullie vernieuwende ideeën hadden geen copyright, en ze waren ook niet per se moeilijk te kopiëren: de kracht zat in de oorspronkelijke ideeën, en deze zijn — zelfs op universiteits- en campusniveau — inderdaad overal geïmiteerd.

wetenschapper – Universiteit Leiden

Ik vond en vind jullie een een uitermate energiek, professioneel en leuk team. Jullie hebben ontzettend veel goeds gedaan voor de popularisatie van wetenschap.

wetenschapscommunicator – Artis

De Praktijk staat voor mij op eenzame hoogte wat betreft de kwaliteit van jullie werk, de aansluiting bij de lespraktijk, de manier waarop jullie leren aantrekkelijk maken. Tegenwoordig zijn overal science-meets-culture-festivals, en de leskisten en modules vliegen je om de oren; maar die trend hebben jullie 16 jaar geleden in gang gezet en drijven jullie … More wetenschapscommunicator – DIFFER

wetenschapscommunicator – DIFFER

Jullie gaven op bevlogen en creatieve wijze de wetenschap de aandacht die ze verdient.

wetenschapper – Radboud Universiteit Nijmegen

Ik heb de ervaringen met het Discovery Festival en vooral ook de samenwerking in het kader van De Jonge Akademie on Wheels grandioos gevonden; en hoe dan ook zijn jullie voor De Jonge Akademie onmisbare partners geweest, enorm inspirerend, enthousiast, vernieuwend, praktisch, maar ook betrouwbaar en solide, een feest om mee te werken.

wetenschapper – Universiteit Utrecht

De Praktijk is in de loop van de jaren een begrip geworden in onderwijsland.

docent – VO

Zoveel mooi materiaal, waarvan ik zó veel (nog) niet gebruikt heb, maar wat mij vaak inspireerde om weer eens dwars te denken. Of deed dromen van ‘als ik het nou allemaal eens helemaal omgooi’ (om dan toch het meeste zo te laten zoals ìk het lekker vind :)).

docent – VO

Jullie hebben het wetenschapscommunicatieland enorm verrijkt.

wetenschapscommunicator – FOM

De Praktijk heeft zoveel gedaan en altijd van heel goede kwaliteit, origineel en met enthousiasme voor (beta)onderwijs.

docent – HBO

Het was een fantastisch initiatief, De Praktijk, en het heeft veel docenten wakker geschud en tot nieuwe dingen gebracht.

docent – WO

Ik ken alleen de quiz maar die gebruik ik al een jaar met veel plezier. Bedankt voor alle leuke vragen tot nu toe. Erg leuke onderwerpen en een goede aansluiting bij de belevingswereld van de kinderen.

docent – VO

Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle inspiratie die ik via jullie site opgedaan heb.

docent – VO

Jullie steken met kop en lichaam uit betreffend het aanbod van lesmateriaal. En dan praat ik ook over kwaliteit. De Praktijk is en was een vertrouwd adres.

docent – VO

Jullie hebben een hele verfrissende creatieve kijk op het ontwikkelen van lesmateriaal… zeker ook het materiaal bij de cahiers van BWM.

docent – VO

Wij zijn al jaren enorm blij met jullie materiaal. We zetten alles in, in de bovenbouw bij onze weektaken. Enorm veel dank voor jullie geweldige inzet en machtig mooi materiaal.

docent – PO

Ik ben een leerkracht biologie van België en heb ontzettend veel inspiratie bij jullie opgedaan. Wetenschap is geen vak – het is een passie. En die passie kunnen doorgeven aan je leerlingen geeft ontzettend veel voldoening. Jullie hebben mij geholpen om mijn leerlingen te prikkelen, te plagen, nieuwsgierig te maken, op zoek te gaan naar … More docent – VO

docent – VO

Jullie materiaal was voor mij, als docent, een fantastische aanvulling op de lesboeken. De hoeveelheid goed, en getest, lesmateriaal vind ik persoonlijk erg tegenvallen. Het lesmateriaal van De Praktijk was daardoor juist heel waardevol.

docent – VO

De Praktijk is een begrip geworden in het Nederlandse bètaonderwijs en wetenschapscommunicatie.

wetenschapscommunicator – TU Delft

Zo veel mooie producten/workshops/festivals/vertaalslagen. Ik heb net als vele anderen met heel veel plezier met jullie samengewerkt.

wetenschapper – Universiteit Twente

Jullie hebben wetenschapscommunicatie in NL op de kaart gezet.

wetenschapscommunicator – EUR

Ik heb altijd met ontzettend veel bewondering naar jullie gekeken en jullie echt beschouwd als de nationale motor achter de inmiddels succesvolle wetenschapscommunicatie in NL. Zelf heb ik enorm van jullie geprofiteerd door op te mogen treden op Discovery en heb dat altijd met ontzettend veel plezier gedaan.

wetenschapper – EUR

Ik kijk met veel plezier terug op de projecten die we samen hebben gedaan en ik wens jullie een mooie toekomst met vele nieuwe kansen en mooie creatieve projecten in andere contexten. Ik hoop dat onze paden nog zullen kruisen!

wetenschapper – EUR