Bloed en Afweer

Bloed en Afweer is een onderwijsproject over bloed. Er is lesmateriaal voor zowel bovenbouw havo/vwo, als voor vmbo. Het materiaal bestaat uit vier lesstofvervangende modules waarin de thema’s bloed(groepen), donatie, afweer en immuniteit aan bod komen, in twee tot vier lesuren per module.

Bij het lesmateriaal hoort een uniek practicum met echt humaan bloed geleverd door Sanquin Bloedvoorziening. In het practicum voeren leerlingen voor verschillende patiënten en donors bloedgroepbepalingen uit, bekijken de bestanddelen van bloed en doen een proef met bloedstolling.

De Praktijk ontwikkelde alle lesmateriaal.

“Het mag wel leuk zijn, maar het moet wel leren blijven.” Woorden van dergelijke strekking gingen tijdens het eerste gesprek dat wij met De Praktijk hadden over tafel. Het tekent het team van De Praktijk. Enthousiast, creatief, met kennis van zaken en hart voor het onderwijs.

De stimulerende samenwerking tussen mensen van De Praktijk en onze interne projectgroep heeft geleid tot een goed ontvangen onderwijspakket “Bloed en Afweer” met practicum voor havo/vwo. Op basis van dit succes zijn we nu weer samen met het team van De Praktijk bezig met onderwijsmateriaal voor het vmbo: een nieuwe uitdaging. Ik raad u van harte aan zelf ook zo een uitdaging aan te gaan: leuk en leerzaam, voor u en voor de leerlingen. (Jan Willem Smeenk – Stichting Sanquin Bloedvoorziening)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s